Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

10 λόγοι για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας!!

Τα σκυλιά ειναι κοινωνικά - αγέλαια ζώα. Εκπαιδεύοντας τον σκύλο μας του δίνουμε την δυνατότητα να γίνει μέλος της οικογενείας μας, να προσαρμοστεί ευκολότερα στην "ανθρώπινη αγέλη" του, να βρεί την θέση του μέσα σε αυτή και να αναπτύξει μια ισορροπημένη συμπεριφορά.
Ας δούμε 10 απο τους κυριότερους λόγους για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας:
1. Μην ξεχνάτε πως ο σκύλος ανήκει σε ένα διαφορετικό είδος. Μέσω της εκπαίδευσης βελτιώνεται η ικανότητα του σκύλου να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, όπως και των ανθρώπων να κατανοούν τον σκύλο τους.
2.Με την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση, χτίζετε και ενισχύετε την κατάλληλη και υγιή σχέση ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο σας.
3.Η εκπαίδευση μειώνει το αγχος και την αίσθηση ανασφάλειας του σκύλου καθως μας βοηθά να έχουμε ενα πιό χαρούμενο, κοινωνικό,σίγουρο σκύλο.
4.Η υπακοή διασφαλίζει τόσο την ασφάλεια της οικογενείας μας όσο και του σκύλου μας, καθώς τον κάνει ελεγχόμενο σε διάφορα αγχωτικά ερεθίσματα.
5.Εκτός της σωματικής άσκησης σημαντική είναι και η πνευματική άσκηση, την οποία προσφέρουμε στον σκύλο μας μέσω της εκπαίδευσης του!
6.Με την εκπαίδευση του σκύλου προλαμβάνουμε ή και αντιμετωπίζουμε προβληματικές συμπεριφορές του σκύλου.
7.Βοηθάμε τον σκύλο να μάθει να εκτονώνει την ενέργειά του, χωρίς αυτό να οδηγεί σε προβλήματα με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουμε μια αρμονική συμβίωση.
8.Μπαίνουν τα όρια, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στην καθημερινή σχέση μας με τον σκύλο μας,
9.Περνάτε ευχάριστο χρόνο με τον σκύλο σας ενισχύοντας την θέληση του να επικεντρώνεται σε εσάς,
10.Ο ιδιοκτήτης μαθαίνει πως να ελέγχει και να χειρίζεται τον σκύλο του.
Να θυμάστε, τα σκυλιά δεν αντιλαμβάνονται το "σωστό" ή το "λάθος" όπως ο άνθρωπος, γιαυτό χρειάζονται την βοήθεια μας για να κατανοήσουν και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τα "πρέπει" μας!!

Ανδρεϊκου Σοφία

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΟΥ .ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή